Ga terug
+ servings

Krokante basismuesli

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
20 porties

Ingrediënten

  • 500 gram havermoutvlokken geen de meest fijngemalen, maar de hele vlokken geven de beste textuur
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • 5 eetlepels ahornsiroop of honing of agavesiroop
  • 200 gram gemengde noten
  • 50 gram pitten pompoenpitten, zonnebloempitten, ..

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  • Zet alles goed onder elkaar zodat alle havervlokken, noten en zaden een laagje olie en siroop hebben.
  • Doe het mengsel in een grote ovenschaal en verspreid het goed zodat de muesli overal mooi kan bruinen.
  • Bak voor 15 minuten en schep de muesli dan even om. Zet opnieuw voor 15-20 minuten in de oven tot alles goudbruin is.
  • De muesli zal nog zacht aanvoelen recht uit de oven, maar krokanter worden eens hij is afgekoeld. Bewaar in een luchtdichte doos.
* De muesli kan als hij uit de oven komt nog wat zacht aanvoelen, maar zodra hij afkoelt verhard hij nog heel wat.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!