Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante basismuesli
Totale bereidingstijd
00
uur
:
35
minuten
Voorbereidingstijd
00
uur
:
05
minuten
Bereidingstijd
00
uur
:
30
minuten
Afdrukken
Pin recept
Kookmodus
Rate het recept hier
Nog geen beoordelingen
20
porties
Ingrediënten
500
gram
havermoutvlokken
geen de meest fijngemalen, maar de hele vlokken geven de beste textuur
5
eetlepels
neutrale olie
5
eetlepels
ahornsiroop
of honing of agavesiroop
200
gram
gemengde noten
50
gram
pitten
pompoenpitten, zonnebloempitten, ..
Verwarm de oven voor op 170°C
Doe alle ingrediënten in een grote kom.
Zet alles goed onder elkaar zodat alle havervlokken, noten en zaden een laagje olie en siroop hebben.
Doe het mengsel in een grote ovenschaal en verspreid het goed zodat de muesli overal mooi kan bruinen.
Bak voor 15 minuten en schep de muesli dan even om. Zet opnieuw voor 15-20 minuten in de oven tot alles goudbruin is.
De muesli zal nog zacht aanvoelen recht uit de oven, maar krokanter worden eens hij is afgekoeld. Bewaar in een luchtdichte doos.
* De muesli kan als hij uit de oven komt nog wat zacht aanvoelen, maar zodra hij afkoelt verhard hij nog heel wat.
Rate dit recept
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!