4 personen
Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 zakjes rooibos thee
- 1 appel
- 1 appelsien
- 1 klein teentje gember
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel zoetstof op basis van tagatose ter vervanging van twee eetlepels kristalsuiker
- 1 steranijs optioneel
- 1/2 de theelepel vanille-extract of een halve vanillepeul
Zet een steelpannetje op het vuur en voeg het water toe.
Was de appel, gember en appelsien en snij in schijfjes (de schil mag eraan blijven).
Doe de rooibos thee samen met de appel, gember en appelsien bij het water. Voeg ook de kaneelstok, steranijs en zoetstof op basis van tagatose toe.
Breng zachtjes aan de kook. Kook 5 minuten, verwijder dan de theezakjes. Laat de rest van de thee zachtjes pruttelen voor zo’n extra 10-15 minuten.
Draai het vuur uit en voeg de vanille toe. Roer goed. Haal door een zeef en schenk in glaasjes.
Serveer eventueel met een kaneelstok als roerstaafje en wat fijngesneden appeltjes ter decoratie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!