Ga terug
–+ servings

Romig eenpansgerecht met pasta, zalm en prei

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.74 van 15 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets bevroren of vers*
  • 3 stengels prei
  • 2 teentjes look
  • 360 gram korte pasta ik gebruik penne
  • 1 (vis)bouillonblokje
  • 100 gram kruidenkaas
  • verse bieslook

  • Dompel de zalmfilets in hun plastiek verpakking voor enkele minuten onder in koud water. Zo kan je de zalmfilets, ondanks dat ze bevroren zijn, in grove stukken snijden met een scherp mes.
  • Was de prei en snij in fijne reepjes. Pel de look en pers fijn.
  • Doe wat olie in een brede pan met hoge zijden en bak de zalmfilet op hoog vuur kort aan voor een beetje kleur. Draai het vuur lager en voeg dan de prei toe en look en laat twee minuutjes meebakken.
  • Voeg dan de pasta toe, 75cl kokend water en het bouillonblokje.
  • Roer regelmatig en laat de pasta zachtjes pruttelen op middelhoog vuur tot zo goed als al het water is weg gekookt en de pasta beetgaar is.
  • Roer de kruidenkaas onder de pasta en werk af met fijngesneden bieslook.
Gebruik je verse zalmfilet? Bak dan kort aan en haal terug uit de pan. Voeg op het einde terug toe om de zalm helemaal door te warmen en te garen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!