Ga terug
+ servings

Lasagne met pesto & kerstomaatjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 12 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 g lasagnebladeren ik nam volkoren
  • 1000 ml pastasaus
  • 250 g ricotta
  • 400 g kerstomaatjes
  • 100 g babyspinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 el pesto

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Eerst het prepwerk: snij de kerstomaatjes in twee, was de spinazie & meng de pesto met de ricotta.
  • Doe een bodempje tomatensaus in een grote ovenschaal en leg hierop een rij lasagnebladeren. Een klein beetje overlap maakt niet uit. Is je pastasaus erg dik, dan raad ik aan om ze te verdunnen met een paar eetlepels water.
  • Bedek de pastabladeren met een royale portie tomatensaus en verdeel hierover een laag spinazie.
  • Op de spinazie komt een laagje ricotta mengeling. Ik verdeelde de ricotta in kleine hoopjes met een theelepel over de spinazie. Dit hoeft niet perse een egale laag te zijn. Verdeel hierover wat kerstomaatjes en bedek opnieuw met lasagnebladeren.
  • Herhaal dan vanaf de pastasaus tot alle ingrediënten op zijn en bedek de bovenkant met de mozzarella die je in stukjes scheurt met je handen.
  • Zet de ovenschotel voor 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen alvorens je hem aansnijdt.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!