Ga terug
+ servings

Salade met asperges, krieltjes en ei

Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 g krieltjes
  • 1 kg asperges
  • 4 eieren
  • 1 bosje waterkers
  • 1 komkommer
  • 4 radijsjes

Voor de mosterddressing

  • 1 eetlepel (milde) mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn/citroensap

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Was de krieltjes en laat goed uitlekken.
  • Snij ze doormidden en leg ze op een bakplaat. Verdeel er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout en eventueel nog extra kruiden naar keuze.
  • Zet in de oven voor 30-45 minuten afhankelijk van de grootte van jouw krieltjes. Proef met een vork om te testen.
  • Breng ondertussen een ruime pot water aan de kook.
  • Schil de asperges en snij de taaien onderkanten weg.
  • Kook de asperges gaar, afhankelijk van de dikte kan dit zo'n 8-12 minuten duren. Verwijder de asperges maar laat het water koken.
  • Voeg de eitjes toe en kook voor 10 minuten. Giet de eitjes af en spoel meteen onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat eerst even afkoelen voor je ze pelt.
  • Snij de komkommer in fijne stukjes, rasp de radijsjes met een dunschiller in fijne rondjes.
  • Serveer de gebakken krieltjes met de asperges, ei, komkommer, radijsjes en de waterkers.
  • Maak de dressing: combineer alle ingrediënten in een kommetje en kruid royaal met peper en zout. Klop tot een egale dressing en serveer bij de salade.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!