Zomerse pastasalade

I’m back! Onze huwelijksreis is officieel voorbij en langzaam maar zeker nemen we de werkdraad weer op (dat doet toch even pijn haha). Het welkomstcomité naar België bestond uit (zoals we gewoon zijn) een lekkere regenbui en een stevige wind. Dat houdt ons echter niet tegen om van elk zonnestraaltje dat er tussendoor komt te genieten! Zeker niet met deze heerlijke pastasalade die je perfect on the go kan meenemen. Als office lunch, maar ook voor bij je volgende barbecue of picknick.

Ik noem dit mijn “restjesgroentenpasta”. Snij alle groenten die je nog in je ijskast hebt liggen in fijne stukjes, meng met pasta & een lekkere dressing et voila! Je pasta is klaar. Je kan er dus eigenlijk indraaien wat je maar wil. Ik ging voor een kleurrijke combinatie van paprika, wortel en selder omdat deze niet alleen mooi zijn, maar ook lekker knapperig en ze blijven gerust een paar dagen goed.

Ik hield ook de dressing vrij klassiek. Een beetje mayo, met wat yoghurt, honing en mosterd. Maar als je niet van de hele honingmosterd-vibe houdt, kan je deze ook gewoon weglaten en wat meer van de yogonaise gebruiken. Zo krijg je de smaak van mayonaise zonder al die onnodige calorieën en vetten. I love it! Ik maak hem alvast voor mijn volgende picknick en de restjes peuzel ik de rest van de week op op kantoor.

Zomerse pastasalade

Aantal personen: 3-4 personen (als lunch)

Ingrediënten

  • 200g macaroni (ik nam volkoren)
  • 150g selder
  • 140g wortelen
  • 2 paprika's
  • 4 eieren
  • Voor de dressing:
  • 50g mayonaise (eventueel light)
  • 100g kwark/Griekse yoghurt
  • 1el honing*
  • 1el mosterd*

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens instructies en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  2. Kook de eieren ook in kokend water voor tien minuten en zet ook in een koudwater-badje.
  3. Snij de paprika's & selder in kleine blokjes, rasp de wortelen.
  4. Snij de eieren in grove stukken.
  5. Meng de dressing in een apart kommetje en kruid stevig met peper en zout.
  6. Doe alle ingrediënten samen in een kom en voeg de dressing erbij.

Notes

Je kan deze eventueel weglaten als je niet zo voor de honing-mosterd smaak bent.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *