Zoetzure aardappelstamppot

aardappelstamppot

Wat smaakt er beter in de winterse maanden dan een heerlijke stamppot? Niets als je het mij vraagt! Zeker niet als het een zoete aardappelstamppot is. Heb je dat al eens geprobeerd? Voor deze variant ging ik aan de slag met de pickles en toverde zo deze heerlijke zoetzure aardappelstamppot op tafel.

Deze stamppot is niet alleen lekker & licht, maar ook nog vegetarisch. Maar geloof me, het vlees zal je absoluut niet missen.Het is een mengelmoes van allerlei smaken en texturen, waar ik net zo dol op ben. Voor mij geen saaie brij, maar wel een heerlijk bordje vol lekkere ingrediënten die samen een prima combinatie vormen!

aardappelstamppot

De kikkererwten in deze zoete aardappelstamppot smaken heerlijk gewoon uit het blik, maar wil je het gerechtje nog net naar een hoger niveau tillen? Probeer ze dan eerst even knapperig te roosteren in de oven. Hier laat ik je zien hoe dat moet! Door de puree dan te combineren met wat zongedroogde tomaatjes, de spinazie, de pickles en dan de crunchy kikkererwten is dit zeker en vast een gerecht dat door iedereen gesmaakt zal worden!

Zoete aardappel stamppot

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel
  • 250 g spinazie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 blik kikkererwten (geroosterd*)
  • 2 el Camp’s pickles
  • 1 el gemalen komijn
  • Werkwijze

Instructies

  • Was de zoete aardappelen en doe ze in een grote pot met water. Breng aan de kook tot de aardappels gaar zijn (zo’n 20-25 minuten). Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en rooster de kikkererwten als je dat wil.
  • Giet de aardappels af en verwijder de schil. Die zou heel gemakkelijk moeten loskomen. Pas op! De aardappelen zijn heet.
  • Doe de aardappelen terug in de pot en plet ze met een pureestamper.
  • Doe de spinazie deeltje voor deeltje bij de aardappelpuree. De blaadjes zullen snel garen door de hitte van de aardappelen.
  • Doe de kikkererwten en zongedroogde tomaten onder de puree samen met de pickles en zet goed onder elkaar.
  • Kruidt het geheel af met peper, zout en het gemalen komijnzaad.

Notities

*Maak geroosterde kikkererwten voor een extra crunch!

Smakelijk!

aardappelstamppot


4 thoughts on “Zoetzure aardappelstamppot”

  • Ohhh dit lijkt me weer eens iets anders dan een normale stamppot! Daar ben ik namelijk niet zo’n fan van, maar ik hou van zoete aardappel. Ik lust echter geen augurk, zou wat citroensap erbij smaken? En dan gewoon net wat meer spinazie :))

    • Hoi Annick, je zou dit gewoon kunnen weglaten en wat extra spinazie kunnen toevoegen of eventueel een ander soort boon/erwt die je wel lekker vindt? :)

  • Deze combinatie is echt volledig nieuw voor mij, ik had zelfs nog nooit pickles gegeten maar het was echt superlekker!! Wat een smakenpakket njammie! En gemakkelijk en snel klaar. Ideaal! Vlees is inderdaad niet nodig. Ik had nog wat spinazie over en een courgette liggen en dat heb ik er apart nog bijgemaakt. Maar alleen de stamppot was ook voldoende geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *