Zoete aardappelburgers + winactie

Vandaag begint er een week naar mijn hart, namelijk de World Meat Free Week. Zoals jullie al wel langer weten, heb ik niets tegen een stukje vlees. Ik deel ook regelmatig recepten met kip, kalkoen of rund op mijn blog. Maar wat ik wel belangrijk vind ik kwaliteitsvlees. Liever een keertje minder vlees in de week, maar dan van een deftige kwaliteit en bij voorkeur uiteraard biologisch (niet alleen goed voor de mens, maar ook beter voor het dier). Je zou je bijna niet kunnen voorstellen wat we voor de aarde kunnen betekenen als we allemaal gewoon al 1 dagje minder vlees zouden eten. Daar wil ik gerust mijn steentje aan bijdragen.

Om deze week feestelijk in te zetten organiseer ik samen met de WMFW een heerlijk vegetarisch 3 gangen diner met hapjes bij mij thuis! Fantastisch toch! :) Jij kan er bij zijn, aanstaande woensdag (13 juni). Het enige wat je hoeft te doen is een vegetarisch maaltje delen op Instagram met de hashtag #WorldMeatFreeWeekKokerellen en wie weet krijg jij morgenavond een uitnodiging om te komen dineren! Vergeet wel je profiel niet op openbaar te zetten!

Deze zoete aardappel burger kan je dan misschien wel mee op weg helpen om wat minder vlees te eten! :) Maak een grote batch, vries er wat in en de volgende keer dat je een ‘burger craving’ hebt thuis kan je deze (of misschien liever deze of deze) in de pan zwieren. Voeg wat van je favoriete toppings toe en ik beloof je dat je het vlees niet zal missen.

Zoete aardappel burgers

Aantal personen: 4 personen (2 burgers pp)

Ingrediënten

    Voor de burgers:
  • 500g zoete aardappelen
  • 300g bloemkool
  • 1 ei
  • 75g paneermeel
  • 1el komijnpoeder*
  • Voor de afwerking:
  • 8 pistoletjes
  • 100g zure room
  • een handjevol koriander (of peterselie)
  • 2 avocado's
  • een grote handvol scheutjes

Werkwijze

    Voor de burgers:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel hierover de zoete aardappel en bloemkool. Doe een klein beetje olie over de groenten en het komijnpoeder samen met peper en zout. Meng alles goed zodat alle kruiden en olie gelijk verdeeld zijn.
  4. Zet voor 15 minuten de oven in tot de groenten zacht en lichtbruin zijn.
  5. Doe de groenten in een keukenmachine en maal bijna fijn. Er mogen zeker wat stukjes in blijven zitten.
  6. Doe het mengsel in een kom en meng het ei en het paneermeel eronder.
  7. Vorm 8 gelijke burgers van het deeg en zet ze in de koelkast tot je ze wil gaan bakken (dan worden ze iets steviger).
  8. Verwarm wat olie in een pan en bak de burgers voor 3-4 minuten op middellaag vuur tot ze goudbruin zien.
  9. Voor de afwerking:
  10. Hak de koriander fijn en doe bij de zure room. Kruid af met peper en zout.
  11. Beleg de pistoletjes met wat van de saus, de zoete aardappel burger, een paar plakjes gesneden avocado en een goede dosis scheutjes.

Notes

*Je kan bijvoorbeeld ook paprikapoeder of Italiaanse kruiden gebruiken ter afwisseling.

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Worl Meat Free Week. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over gesponsorde content. Uiteraard is mijn mening over dit product puur mijn eigen mening alleen.



5 gedachten over “Zoete aardappelburgers + winactie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *