5 van 1 beoordeling

Zalmmousse (4 ingrediënten)

Nog op zoek naar een easy peasy kersthapje? Kokerellen to the rescue! Deze zalmmousse is smeuïg, pittig en romig tegelijkertijd. En het allerbeste nieuws? De werkwijze is slechts één stap en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig.

Een goed aperitiefhapje zet de perfecte toon voor de gehele avond. Maar dit wil daarom niet zeggen dat je uren moet liggen ploeteren in de keuken. Als je het mij vraagt, geniet jij (en je gasten) des te meer van het feestje als je zelf ook lekker kunt relaxen en kletsen. Deze zalmmousse past dan ook perfect in dit plaatje.
 

 
Eenvoudiger als dit wordt het dan ook niet. Doe de gerookte zalm samen met wat sojasaus, roomkaas en sesamzaadjes in een blender of mix met de staafmixer en je krijgt een fluffy vulling perfect voor op toastjes, komkommerschijfjes of crackers. Wil je een extra volle smaak geven aan je mousse? Rooster dan je sesamzaadjes even op voorhand om de smaak van de zaadjes nog veel meer naar boven te laten komen. So guud!
 
Zoals gezegd kan je deze mousse prima als beleg gebruiken, maar als dip zou hij ook zeker niet misstaan. Serveer met wat (zelfgemaakte) kaasstengels of een heleboel gesneden groenten en je bent klaar om te starten. Maak het geheel helemaal af door er wat geroosterde sesamzaadjes over te strooien, wat paprikapoeder en een fijn toefje dille. Kerstsfeer alom!  
Smakelijk!
 

 

IMG_8821 copy

Zalmmouse (4 ingrediënten)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
8 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels roomkaas met kruiden
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel sojasaus

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender of maal fijn met de staafmixer.
  • Proef of de mousse nog wat peper nodig heeft (zout zal zeker voldoende zijn) en kruid af.
  • Serveer als dip met crackers of rauwkost of beleg wat toastjes royaal met de zalm mousse. Strooi eventueel nog wat sesamzaadjes bovenop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Nog goesting?

hapje met brie
Hartige hapjes
00:30

Hapje met brie, peer & mosterd

garnaalcocktail
Hartige hapjes
00:15

Garnaalcocktail in een glaasje

vegetarisch worstenbroodje
Hartige hapjes
00:35

Vegetarisch worstenbroodje

bruschetta met brie en appel
Kerst
00:15

Bruschetta met brie, appel & honing

gebakken camembert
Hapjes
00:25

Kerstmenu: gebakken camembert met honing

vegetarische balletjes
Hapjes
00:25

Vegetarische balletjes in tomatensaus

bladerdeeghapje met kip
Hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met spicy kip

guacamole maken
Dips
00:10

Homemade Guacamole met nacho's