Ga terug
Recept afdrukken
4.86 van 7 stemmen

Salade met spruitjes en zoete aardappelen

Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 250 gram spruitjes
  • 1 pakje haloumi
  • een handvol waterkers
  • een klein handjevol gedroogde veenbessen
  • zadenmix, optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in halve maantjes. Snij de grotere spruitjes in twee.
  • Doe ze samen in een ovenschaal, besprenkel er wat olijfolie over en peper en zout.
  • Zet in de oven voor 25-30 minuten tot de groenten goudbruin en gaar zijn.
  • Ondertussen bakken we de haloumi. Haal de haloumi uit de verpakking en dep eventueel droog. Snij in blokjes en bak in een droge pan op middelhoog vuur. Laat het water eerst volledig verdampen, dan zal de haloumi snel bruin en krokant worden. Bak bruin aan alle kanten.
  • Verdeel wat waterkers over een groot serveerbord. Verdeel er de zoete aardappel, spruitjes en haloumi over. Als laatste doe ik er nog wat gedroogde veenbessen en zadenmix bij.
  • Ik bak er soms ook nog krokante broodstukjes bij, een aanrader. ;)