Ga terug
+ servings

Salade met spruitjes en zoete aardappelen

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.89 van 9 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 250 gram spruitjes
  • 1 pakje haloumi
  • een handvol waterkers
  • een klein handjevol gedroogde veenbessen
  • zadenmix, optioneel

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in halve maantjes. Snij de grotere spruitjes in twee.
  • Doe ze samen in een ovenschaal, besprenkel er wat olijfolie over en peper en zout.
  • Zet in de oven voor 25-30 minuten tot de groenten goudbruin en gaar zijn.
  • Ondertussen bakken we de haloumi. Haal de haloumi uit de verpakking en dep eventueel droog. Snij in blokjes en bak in een droge pan op middelhoog vuur. Laat het water eerst volledig verdampen, dan zal de haloumi snel bruin en krokant worden. Bak bruin aan alle kanten.
  • Verdeel wat waterkers over een groot serveerbord. Verdeel er de zoete aardappel, spruitjes en haloumi over. Als laatste doe ik er nog wat gedroogde veenbessen en zadenmix bij.
  • Ik bak er soms ook nog krokante broodstukjes bij, een aanrader. ;)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!