Ga terug
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Provençaalse quiche met gegrilde groenten

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels provencaalse kruiden
  • een handjevol zongedroogde tomaten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • scheutje melk/room
  • 1 vel kruimeldeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de rode ui en snij samen met de aubergine en courgette in hapklare stukken.
  • Leg op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, de provencaalse kruiden en peper en zout. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.
  • Boter ondertussen een quichevorm of springvorm in met wat boter. Verdeel het vel kruimeldeeg over de bodem en snij het overtollige deeg langs de rand weg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg een scheutje melk of room toe. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de gegrilde groenten over het kruimeldeeg, samen met de tomaatjes. Giet het eimengsel over de groenten en verkruimel bovenop de geitenkaas.
  • Zet de quiche terug in de oven voor 35-40 minuten. Hou de bovenkant in de gaten, dek eventueel af met wat aluminimumfolie als de groenten te snel donker worden. Serveer meteen!