Ga terug
Recept afdrukken
4.93 van 14 stemmen

Ovenschotel met zalm en broccoli

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 rode paprika's
  • 4 wortelen
  • 800 gram krieltjes

Voor de zalm:

  • 4 zalmfilets diepgevroren
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop*
  • optioneel: sesamzaadjes, een fijngehakt pepertje, ...

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de groenten en krieltjes.
  • Snij de grotere krieltjes in vieren, de kleine doormidden. Snij de andere groenten in hapklare stukken.
  • Leg alles op een ovenschaal. Giet er een beetje olijfolie over en kruid royaal met peper en zout. Meng alles goed en leg de groenten zoveel mogelijk naast elkaar op de bakplaat. Probeer overlap te vermijden.
  • Bak de groenten voor 15 minuten en bereid ondertussen de zalm voor.
  • Haal de zalm uit de verpakking en dep af met een keukenpapiertje. Doe de zalm in een kom en voeg de soyasaus en ahornsiroop toe en meng goed en omwentel de zalm volledig in het mengsel. Als je chili of iets dergelijks wil toevoegen, dan is dat nu het moment. Laat even afgedekt marineren tot de groenten de eerste 15 minuten gebakken zijn.
  • Leg de zalmmoten bovenop de groenten (roer ze even om zodat ze gelijkmatig garen) en. giet de rest van de marinade erover.
  • Plaats de ovenschotel terug de oven in voor zo'n 18-22 minuten tot de zalm helemaal gaar is, maar niet overbakken. De groenten zijn dan beetgaar.

Notities

*Je kan de zoetkracht zelf aanpassen naar eigen smaak. ** De ovenschotel is nu vrij puur, de marinade verdeelt zich een beetje over de groenten en aardappelen maar niet super veel. Als je dat liever hebt, kan je de marinade ook verdubbelen!