Ga terug
–+ servings

Pasta carbonara met courgette

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eieren
  • 50 gemalen Parmezaanse kaas

  • Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
  • In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
  • Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
  • Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
  • Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
  • Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
  • Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
  • Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!