4 personen
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eieren
- 50 gemalen Parmezaanse kaas
Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!