Ga terug
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Kaneelbollen

Porties: 12 bollen

Ingredi├źnten

  • 2 rollen deeg voor croissants
  • 100 gram bruine suiker
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel kaneel
  • Voor de frosting:
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel melk/water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  • Rol de lappen deeg voor de croissants uit en maak de twee rollen aan elkaar. Maak alle scheurtjes dicht met je handen, dit gaat heel erg gemakkelijk.
  • Smelt de boter in een kommetje en verdeel deze met wat keukenrol of een borsteltje gelijkmatig over het deeg.
  • Meng de bruine suiker met de eetlepel kaneel en verdeel dit mengsel dan weer over de boter.
  • Rol de lap deeg op langs de lange kant.
  • Snij de lap deeg in 12 gelijke stukken. Snij de zijkantjes er af.
  • Zet de stukjes deeg met de gesneden kant in een bakvorm en laat een beetje plaats tussen.
  • Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Voor de frosting:
  • Meng de suiker met het water tot je een stroperig goedje krijgt.
  • Drizzle over de kaneelbollen.