12 bollen
Ingrediënten
- 2 rollen deeg voor croissants
- 100 gram bruine suiker
- 30 gram boter
- 1 eetlepel kaneel
- Voor de frosting:
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel melk/water
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de lappen deeg voor de croissants uit en maak de twee rollen aan elkaar. Maak alle scheurtjes dicht met je handen, dit gaat heel erg gemakkelijk.
Smelt de boter in een kommetje en verdeel deze met wat keukenrol of een borsteltje gelijkmatig over het deeg.
Meng de bruine suiker met de eetlepel kaneel en verdeel dit mengsel dan weer over de boter.
Rol de lap deeg op langs de lange kant.
Snij de lap deeg in 12 gelijke stukken. Snij de zijkantjes er af.
Zet de stukjes deeg met de gesneden kant in een bakvorm en laat een beetje plaats tussen.
Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voor de frosting:
Meng de suiker met het water tot je een stroperig goedje krijgt.
Drizzle over de kaneelbollen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!