Ga terug
Recept afdrukken
5 van 10 stemmen

Gebakken appels met granola crunch

Porties: 3 porties

Ingrediënten

  • 3 appels ik nam jonagold
  • 50 gram grove havermout vlokken
  • 1 eetlepel ahornsiroop*
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven vooor op 180°C.
  • Snij de appels doormidden. Verwijder het klokhuis in alle helften.
  • Meng in een kom de overige ingrediënten tot ze goed gemixt zijn.
  • Leg de appels in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven. Verdeel daar de havervlokken mix over en zet in de oven voor 35-45 minuten afhankelijk van de grootte van je appel.
  • Serveer met yoghurt of met een bolletje ijs als dessert.

Notities

*Hou je het recept liever vrij van toegevoegde suikers? Laat het dan weg of gebruik een halve theelepel stevia in de plaats.