2theelepelsstevia in kristalpoeder(= 2 eetlepels kristalsuiker)
2appelsienen
5kruidnagels
2steranijs
2laurierblaadjes
2kaneelstokken
Snij één appelsien in dikke plakken.
Doe het wijn in een kookpot en voeg de schijven appelsien, de stevia en de rest van de kruiden toe.
Breng het sap tot net onder het kookpunt en laat minimaal 15 minuten (des te meer des te beter!) sudderen.
Proef tijdens het sudderen ook of je de glühwein zoet genoeg vindt. Voeg anders nog wat extra zoetstof toe.
Snij de andere appelsien ondertussen in dunne schijfjes.
Giet het mengsel door een vergiet. Serveer warm met de appelsien schijfjes.
*Gebruik je iets zonder alcoholsmaak? Ga dan voor 100% druivensap. Laat dan zeker de zoetstof weg, want druivensap bevat van zichzelf al veel suikers. Wil je het graag wat minder zoet? Vervang dan een deel van het sap door water.