Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Homemade Glühwein (zonder alcohol)

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter alcoholvrije rode wijn*
  • 2 theelepels stevia in kristalpoeder (= 2 eetlepels kristalsuiker)
  • 2 appelsienen
  • 5 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokken

Instructies

  • Snij één appelsien in dikke plakken.
  • Doe het wijn in een kookpot en voeg de schijven appelsien, de stevia en de rest van de kruiden toe.
  • Breng het sap tot net onder het kookpunt en laat minimaal 15 minuten (des te meer des te beter!) sudderen.
  • Proef tijdens het sudderen ook of je de glühwein zoet genoeg vindt. Voeg anders nog wat extra zoetstof toe.
  • Snij de andere appelsien ondertussen in dunne schijfjes.
  • Giet het mengsel door een vergiet. Serveer warm met de appelsien schijfjes.

Notities

*Gebruik je iets zonder alcoholsmaak? Ga dan voor 100% druivensap. Laat dan zeker de zoetstof weg, want druivensap bevat van zichzelf al veel suikers. Wil je het graag wat minder zoet? Vervang dan een deel van het sap door water.