4 personen
Ingrediënten
Voor de bloemkool:
- 1 grote bloemkool of 2 kleinere bloemkolen
- 1/2 de citroen de andere helft voor de dressing
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
Voor de salsa:
- Volledig plantje/zakje platte peterselie
- Handjevol amandelen
- 1 teentje look
- 3 eetlepels olijfolie
Tahini dressing:
- 1,5 eetlepel tahini
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1/2 de citroen
Voor de afwerking (optioneel):
- Geroosterde amandel schilfers
- Handjevol granaatappelpitjes
Voor de bloemkool:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de bloemkolen in plakken van ongeveer 2 centimeter. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zijn de schijven echt groot, snij ze dan doormidden.
Hak de look fijn. Doe de olijfolie, de sap van een halve citroen, de gehakte look en peper en zout in een kommetje en meng goed.
Bestrijk dit mengsel over de bloemkolen en zet ze in de oven voor 15 minuten.
Draai de bloemkoolsteaks’ dan om en bestrijk nu de andere kant met het olijfolie mengsel. Bak opnieuw voor 15-20 minuten tot de steaks beetgaar en goudbruin zijn.
Voor de dressing:
Voor de dressing: Mix de tahini met het sap van de andere helft van de citroen en de ahornsiroop. Voeg een scheutje water toe als de dressing te vast is.
Serveer de bloemkoolsteaks met bovenop de salsa, de dressing en eventueel wat geroosterde amandelschilfers en granaatappelpitjes.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!