Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Bloemkool steak met peterselie en amandel salsa

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de bloemkool:

  • 1 grote bloemkool of 2 kleinere bloemkolen
  • 1/2 de citroen de andere helft voor de dressing
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de salsa:

  • Volledig plantje/zakje platte peterselie
  • Handjevol amandelen
  • 1 teentje look
  • 3 eetlepels olijfolie

Tahini dressing:

  • 1,5 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1/2 de citroen

Voor de afwerking (optioneel):

  • Geroosterde amandel schilfers
  • Handjevol granaatappelpitjes

Instructies

Voor de bloemkool:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de bloemkolen in plakken van ongeveer 2 centimeter. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zijn de schijven echt groot, snij ze dan doormidden.
  • Hak de look fijn. Doe de olijfolie, de sap van een halve citroen, de gehakte look en peper en zout in een kommetje en meng goed.
  • Bestrijk dit mengsel over de bloemkolen en zet ze in de oven voor 15 minuten.
  • Draai de bloemkoolsteaks’ dan om en bestrijk nu de andere kant met het olijfolie mengsel. Bak opnieuw voor 15-20 minuten tot de steaks beetgaar en goudbruin zijn.

Voor de salsa:

  • Voor de salsa: Hak de look fijn. Doe dan de peterselie, look en amandelen in een processor en hak tot een grove salsa. Ik hou nog van wat textuur maar je kan hem ook fijner malen. Voeg de olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.

Voor de dressing:

  • Voor de dressing: Mix de tahini met het sap van de andere helft van de citroen en de ahornsiroop. Voeg een scheutje water toe als de dressing te vast is.
  • Serveer de bloemkoolsteaks met bovenop de salsa, de dressing en eventueel wat geroosterde amandelschilfers en granaatappelpitjes.