Ga terug
+ servings

Feestelijke krans van zelfgemaakte worstenbroodjes

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.87 van 15 beoordelingen
8 mini worstenbroodjes

Ingrediënten

  • 1 vierkant vel bladerdeeg
  • 200 g gemengd gehakt
  • 2 el Maille à l’Ancienne
  • 1 sjalotje optioneel
  • Takje verse rozemarijn
  • 1 ei
  • Een eetlepel sesamzaadjes optioneel
  • Veenbessenconfituur voor het serveren

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de sjalot en de rozemarijn fijn. Meng samen met 1 eetlepel van de Maille à l’Ancienne en rozemarijn onder het gehakt.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en leg de brede kant naar je toe. Maak een worst van het gehakt in het midden van het bladerdeeg over de hele breedte.
  • Bestrijk de bovenkant van het gehakt met de resterende eetlepel Maille à l’Ancienne en eventueel wat van de veenbessenconfituur.
  • Scheid het ei en klop het eigeel los met een scheutje water. Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Vouw het deeg boven het gehakt naar beneden over het gehakt en rol verder dicht.
  • Leg de rol voorzichtig op een vel met bakpapier en snij de rol in 12 gelijke delen voor ongeveer 3/4de in. Leg de rol nu voorzichtig in een krans en draai de individuele worstenbroodjes met de gesneden kant naar boven zodat je het gehakt ziet.
  • Bestrijk de bovenkant van de krans met het resterend eimengsel en werk eventueel af met wat sesamzaadjes.
  • Bak in de oven voor 40-50 minuten tot het gehakt helemaal gaar is en het bladerdeeg mooi goudbruin.
  • Server de krans met de veenbessenconfituur of een andere dip naar keuze!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!