Ga terug
Recept afdrukken
5 van 8 stemmen

Smeuïge cake met yoghurt & peer

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 250 g yoghurt natuur
  • 100 g neutrale olie ik nam kokos
  • 100 g honing
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 4 rijpe BelOrta Conference peren
  • 1 tl kardemom optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een springvorm van 20cm in diameter in met wat olie en zet aan de kant.
  • Schil de peren en snij in hapklare stukjes. Snij eventueel 1 peer in lange repen om langs de bovenkant een mooi patroon te maken.
  • Doe de eieren in een kom en klop los en luchtig voor ongeveer 1 minuut.
  • Doe de honing, olie en yoghurt bij het mengsel en roer alles goed door.
  • Voeg de bloem en kardemom toe en meng met een spatel tot alles goed gemixt is maar roer niet te lang.
  • Spatel de stukjes peer onder het mengsel en doe in de bakvorm. Leg de lange schijven peer bovenop.
  • Plaats in het onderste deel van de oven en bak voor 55-60 minuten. Check met een mes of tandenstoker of de cake helemaal gaar is voor je hem uit de oven haalt* De cake wordt vrij snel bruin, dus dek hem eventueel af na een tijdje met een velletje aluminiumfolie.
  • Laat iets afkoelen, hij is het lekkerst nog een beetje warm.

Notities

*Ik nam een kleine bakvorm dus mijn deeg kwam daarom vrij hoog. Dan moet de cake er wat langer in staan dan wanneer je een brede bakvorm gebruikt.