Ga terug

Hapje van peperkoek met ricotta, gekonfijte uitjes en gebakken fijne appelschilletjes

Porties: 8 toastjes

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
  • 1 rode ui
  • Een paar takjes verse tijm
  • 1 kleine appel
  • 1 tl bruine suiker
  • 100 g ricotta

Instructies

  • Snij de ui in fijne ringen.
  • Doe wat olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
  • Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
  • Bak de uiringen op laag vuur voor zo’n 6 minuten tot ze helemaal zacht en glazig zijn.
  • Schil ondertussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Gooi de schil nog niet weg.
  • Doe de appelstukjes bij de ui en bak nog zo’n 2 minuten mee. Schep de appels en ui uit de pan en hou even aan de kant.
  • Snij de appelschillen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan (voeg extra olie toe indien nodig) en laat op middelhoog vuur zo’n 2-3 minuten bakken.
  • Voeg de bruine suiker toe en laat een minuutje meebakken en zet de pan dan van het vuur.
  • Toast de peperkoek in een broodrooster of in de oven tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Bestrijk met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel daarop de gebakken ui, appeltjes en werk af met de appelschilletjes. Werk af met eventueel wat verse tijm bovenop.