Ga terug
+ servings

Hapje van peperkoek met ricotta, gekonfijte uitjes en gebakken fijne appelschilletjes

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.78 van 9 beoordelingen
8 toastjes

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
  • 1 rode ui
  • Een paar takjes verse tijm
  • 1 kleine appel
  • 1 tl bruine suiker
  • 100 g ricotta

  • Snij de ui in fijne ringen.
  • Doe wat olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
  • Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
  • Bak de uiringen op laag vuur voor zo’n 6 minuten tot ze helemaal zacht en glazig zijn.
  • Schil ondertussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Gooi de schil nog niet weg.
  • Doe de appelstukjes bij de ui en bak nog zo’n 2 minuten mee. Schep de appels en ui uit de pan en hou even aan de kant.
  • Snij de appelschillen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan (voeg extra olie toe indien nodig) en laat op middelhoog vuur zo’n 2-3 minuten bakken.
  • Voeg de bruine suiker toe en laat een minuutje meebakken en zet de pan dan van het vuur.
  • Toast de peperkoek in een broodrooster of in de oven tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  • Bestrijk met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel daarop de gebakken ui, appeltjes en werk af met de appelschilletjes. Werk af met eventueel wat verse tijm bovenop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!