Ga terug
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Ingrediënten

  • 1 klein brood 400g
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 3-4 rijpe bananen des te rijper, des te beter
  • 50 g chocoladedruppels of plak in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  • Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  • Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
  • Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
  • Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.