Ga terug

Charlotte met frambozen

Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 100 g glutenvrije bloem Schär
  • 1/2 de theelepel bakpoeder
  • 130 g suiker
  • 5 eieren
  • Voor de frambozensaus:
  • 250 g frambozen
  • 100 g suiker

Voor de afwerking:

  • 400 g room
  • 3 el bloemsuiker
  • 1 pak Schär lange vingers

Instructies

Voor de cake:

  • Verwarm de oven van 180°C.
  • Doe de 5 eieren in een kom en klop met een elektrische mixer los.
  • Voeg de suiker langzaamaan toe en klop voor 7 minuten (zet een timer!).
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix net tot alles gemengd is.
  • Bekleed een kleine ronde bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Bak voor 55 minuten tot het deeg helemaal gaar is van binnen (prik met een satéprikker om te testen).
  • Als je twee bakvormen hebt, verdeel dan het deeg en bak voor 25 minuten.
  • Laat afkoelen en maak ondertussen de frambozensaus:

Frambozensaus:

  • Doe de frambozen samen met de suiker in een pannetje en laat een paar minuten koken.
  • Haal door een zeef om de pitjes te vangen en laat afkoelen in de koelkast.
  • Voor de samenstelling van de taart:
  • Klop de room met de suiker stevig. Zet in de koelkast.
  • Maak de bakvorm proper en bekleed helemaal met plastiekfolie.
  • Snij een rand van 1 cm van de zijkanten van de cake en snij doormidden (als je in één vorm bakte).
  • Leg de eerste cake in de cakevorm en omring de cake met de lange vingers (rechtopstaand). Bestrijk de cake met de helft van de frambozencoulis en verdeel daar de helft van de slagroom op.
  • Herhaal met de tweede cake en zet in de koelkast of in de diepvriezer (maximaal 3 uur).