Ga terug

Bruschetta met veenbes & roomkaas

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 (Schär) ciabatta*
  • 1 pot veenbessensaus of maak hem zelf
  • 1 bakje roomkaas**
  • een paar takjes basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de Schär ciabatta af volgens de instructies en laat ze wat afkoelen.
  • Snij de broodjes dan in smalle strookjes zodat je kleine toastjes krijgt. Ik kan er 5-6 uit 1 broodje halen.
  • Bestrijk met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout en zet opnieuw in de oven voor ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn aan de bovenkant.
  • Besmeer met een laagje roomkaas en lepel er daarna een koffielepeltje van de veenbessensaus op.
  • Werk af met een paar fijngesneden blaadjes basilicum.

Notities

* Als je niet glutenvrij hoeft te eten, kan je dit dus gewoon vervangen door een standaard ciabatta die je moet afbakken. **Ik gebruikte lactosevrije philadelphia die ik ook gewoon bij de supermarkt vond.