Ga terug

Kerstmenu: Torentje van zalm & avocado

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneden Schär brood
  • 2 avocado's
  • 200 g zalm
  • 1/2 citroen
  • een paar takjes dille
  • waterkers als decoratie optioneel

Instructies

  • Neem de sneden Schär Meisterbäcker brood en druk met een brede serveerring een ronde uit de boterhammen. Heb je dit niet, kan je ook een groot glas gebruiken om het uit te drukken.
  • Doe de rondjes in een broodrooster en laat toasten.
  • Doe ondertussen de zalm samen met de dille en wat peper in een hakmolentje en maal fijn of snij erg fijn met een mes zodat je een soort van "tartaar" krijgt.
  • Snij het vlees uit de avocado's en plet goed fijn met het sap van een halve citroen en veel zout en peper.
  • Leg op elk bord een rond stukje Schär Meisterbäcker brood en plaats de serveerring er opnieuw rond. Bestrijk het brood met 1/4de van het zalmmengsel en werk af met 1/4de van het avocado mengsel. Heb je geen ring, bestrijk de twee mengsels dan zo mooi mogelijk met de zalm en avocado. Werk af met een toefje waterkers bovenop.
  • Serveer meteen.