Ga terug

Feestelijke ovenschotel met wintergroenten, kip en puree

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet
  • 3 pastinaken
  • 3 grote wortels
  • 3 el gevogeltefond
  • 1 el Schär Farina glutenvrije bloem

Voor de aardappelpuree

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 3 dl melk
  • 1 bussel tijm
  • Schär Pan Grati of paneermeel voor de bovenkant van de ovenschotel

Instructies

  • Snij de kip in kleine stukjes. Doe in een kommetje en verdeel de Farina van Schär over de kip.
  • Zet een grote pot met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de kip rondom bruin.
  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook in een grote pot met water tot ze uit elkaar vallen.
  • Schil ondertussen de pastinaken en wortelen en snij in hapklare stukken.
  • Doe de groenten bij de kip en voeg de gevogelte fond toe samen met een glaasje water,de tijm (laat in een busseltje).
  • Laat 10 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn en het stoofpotje ingedikt is.*
  • Giet de aardappelen af en pureer samen met de melk en goed veel peper en zout tot puree. Voeg eventueel ook wat nootmuskaat toe.
  • Haal het busseltje tijm uit het stoofpotje en giet in een ovenschaal.
  • Schep de aardappelpuree er bovenop en werk af met een dun laagje Schär Pan Grati. Je kan dit zo klaar zetten in de koelkast tot je aan het eten gaat of het meteen klaarmaken.
  • Daarvoor verwarm je de oven voor op 180°C en bak je de ovenschotel voor 30-40 minuten in het midden van de oven. De bovenkant van de puree moet goed bruin zijn.
  • Laat een paar minuten afkoelen alvorens te serveren.

Notities

*Merk je dat het mengsel toch nog te lopend is, voeg dan nog wat extra Farina (glutenvrije bloem) toe.