Ga terug
–+ servings

Pastinaaksoep met spek en hazelnoot

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.25 van 4 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 kg pastinaak
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 500 ml melk*
  • 1 bouillonblokje

Toppings:

  • 300 g spekblokjes
  • 100 g hazelnoten
  • 1 el ahornsiroop

  • Schil de ui en snij in grove stukken. Snij de look fijn.
  • Zet een braadpan of soeppot op middelhoog vuur met wat olijfolie en stoof de ui voor 5 minuten glazig.Voeg dan de look toe en bak voor 1 minuut.
  • Schil de aardappelen en pastinaken en snij in gelijke stukken.
  • Voeg ze toe aan de ui, samen met de melk, het bouillonblokje en 1 liter water. Laat koken voor 30 minuten of tot alle groenten zacht zijn.
  • Blend in een blender of pureer met de staafmixer.

Toppings:

  • Bak de spekblokjes krokant in een pan terwijl je de hazelnoten grof hakt. Je hoeft geen extra vetstof toe te voegen. Bak tot de hazelnoten lichtbruin kleuren.
  • Draai het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Schep goed om. De ahornsiroop zal rond het spek en de hazelnoten kleven.
  • Je kan de soep op voorhand maken, maar bak de toppings vlak voor serveren en voeg ze per bord toe.
*Ben je zot van hazelnoten? Ga dan een stapje verder en gebruik hazelnootmelk in plaats van gewone melk.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!