Ga terug

Pastinaaksoep met spek en hazelnoot

Porties: 8 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kg pastinaak
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 500 ml melk*
  • 1 bouillonblokje

Toppings:

  • 300 g spekblokjes
  • 100 g hazelnoten
  • 1 el ahornsiroop

Instructies

  • Schil de ui en snij in grove stukken. Snij de look fijn.
  • Zet een braadpan of soeppot op middelhoog vuur met wat olijfolie en stoof de ui voor 5 minuten glazig.Voeg dan de look toe en bak voor 1 minuut.
  • Schil de aardappelen en pastinaken en snij in gelijke stukken.
  • Voeg ze toe aan de ui, samen met de melk, het bouillonblokje en 1 liter water. Laat koken voor 30 minuten of tot alle groenten zacht zijn.
  • Blend in een blender of pureer met de staafmixer.

Toppings:

  • Bak de spekblokjes krokant in een pan terwijl je de hazelnoten grof hakt. Je hoeft geen extra vetstof toe te voegen. Bak tot de hazelnoten lichtbruin kleuren.
  • Draai het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Schep goed om. De ahornsiroop zal rond het spek en de hazelnoten kleven.
  • Je kan de soep op voorhand maken, maar bak de toppings vlak voor serveren en voeg ze per bord toe.

Notities

*Ben je zot van hazelnoten? Ga dan een stapje verder en gebruik hazelnootmelk in plaats van gewone melk.