Ga terug
+ servings

varkenshaasje met gegrilde appel en witloof

Totale bereidingstijd 00uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de gepofte aardappel:

  • 4 grote aardappelen
  • 100 g zure room
  • een handjevol verse bieslook

Voor het varkenshaasje:

  • 500 g varkenshaasje
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • een paar blaadjes verse salie

Voor het witloof:

  • 4 stronken witloof
  • 16 lapjes ontbijtspek
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 appels

  • Steek de barbecue aan en laat goed opwarmen.*
  • Voor de gepofte aardappel:
  • Was de aardappelen grondig, laat de schil er aan. Kook de aardappelen tot bijna gaar in een grote pot. Droog de aardappelen af en rol ze één voor één in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue voor minimum 10 minuten. Laat ze eventueel liggen aan de zijkant wanneer je het vlees en het witloof bakt.
  • Voor het varkenshaasje:
  • Zest de citroen en snij de knoflook in fijne schijfjes. Rol de blaadjes salie op en snij in fijne reepjes. Doe het varkenshaasje in een diepbord samen met 2 eetlepels olijfolie, de zeste en knoflook en kruid met peper en zout. Zet voor minimum 30 minuten in de koelkast om te marineren.
  • Bak het varkenshaasje eerst rondom bruin op hoog vuur voor een paar minuten.
  • Leg het dan meer aan de kant van de barbecue of laat de temperatuur wat zakken en bak voor 15-20 minuten of tot de interne temperatuur ongeveer 65°C is. Haal van de barbecue en laat rusten voor minstens 15 minuten onder wat aluminiumfolie.
  • Voor het witloof:
  • Was het witloof en snij door midden.
  • Rol elk partje in wat ontbijtspek en leg op de barbecue.
  • Laat rondom rond bruin worden, het spek mag krokant zijn.
  • Strijk elk stronkje in met wat ahornsiroop, 1 minuut voor je ze eraf haalt.
  • Snij de appels ondertussen in plakken en laat ze mee grillen op de barbecue.
  • Voor de afwerking:
  • Snij het vlees in dunne plakjes van ongeveer 1 cm.
  • Snij de aardappelen open en schep er wat zure room in en strooi er fijngesneden bieslook over. Kruid met peper en zout.
*Ben je niet in de mogelijkheid om een barbecue te gebruiken, kan je ook de oven nemen. Zet hem dan op 200°C.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!