Ga terug

Rode kool met wortel pastinaak puree en SoFish burger

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Voor de rode kool

  • 1 kleine rode kool
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 appel
  • 2 eetlepels suiker of zoetstof naar keuze
  • 1 stokje kaneel optioneel

Voor de puree en burgers

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 3 grote wortels
  • een scheutje (plantaardige) melk of room
  • 4 SoFish burgers

Instructies

Voor de rode kool

  • Snij de ui in dunne ringen en bak aan in wat olijfolie in een grote pot. Laat zachtje stoven.
  • Snij ondertussen de rode kool in vieren en verwijder de harde middenkern. Snij de rest in dunne reepjes. Schil de appel en snij in hapklare blokjes.
  • Voeg de rode kool en appeltjes toe en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan een scheutje water toe, de azijn, het kaneelstokje en de suiker of zoetstof als je deze gebruikt.
  • Laat pruttelen en roer regelmatig om voor zo'n 30 minuten. Voeg een scheutje water toe als de rode kool te droog wordt.

Voor de puree en de burgers

  • Schil de aardappelen, pastinaak en wortelen. Snij in grove stukken.
  • Doe in een pot en zet net onder met water. Breng aan de kook en laat doorkoken tot alle groenten gaar zijn.
  • Giet het water af, giet er een scheutje melk of room bij (eventueel met klontje boter als je dat wil) en kruid af met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
  • Bak de SoFish burgers krokant in een pan met wat olijfolie of boter voor zo'n 2-3 minuten aan elke kant.