Doe de boter samen met de kristalsuiker en bruine suiker in een kom. Meng voor 2-3 minuten met een elektrische handmixer tot een egaal geheel, iets lichter van kleur.
Voeg dan één voor één de eieren toe. Mix tussendoor tot het ei helemaal is opgenomen.
Voeg dan de bloem, samen met de koekkruiden toe en begin zachtjes onder elkaar te mengen. Giet de melk er langzaam bij zodat het deeg mooi samen komt.
Giet het deeg in een cakevorm ingevet en bestrooid met bloem en strijk de bovenkant glad.
Bak in de oven voor 40-45 minuten. Test de cake met een satéprikker. Als er geen nat deeg meer aan je prikker hangt, is hij klaar. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen en daarna uit de vorm op een koelrek.
Voor de frosting: Meng de mascarpone met de bosvruchten confituur en mix tot een egale frosting. Bestrijk de cake royaal met de frosting eens hij afgekoeld is.
Zijn je cakes altijd een beetje aan de stevige kant of net niet helemaal zo gerezen als je zou willen? Ik doe altijd een klein schepje (halve theelepel ofzo) extra bakpoeder bij mijn bloem om het net wat meer lift te geven.