Ga terug
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Ingrediƫnten

  • 500 g krieltjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 aubergine
  • 2 wortelen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik Bonduelle kikkererwten of linzen
  • Peterselie om te serveren

Instructies

  • Was de krieltjes en snij de grotere doormidden.
  • Snij de ui en teentjes look fijn.
  • Zet een grote braadpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Stoof de ui glazig voor 2 minuten, voeg dan de look toe.
  • Snij ondertussen de aubergine en wortelen in hapklare stukjes.
  • Voeg de wortelen en aubergine en wortelen toe en stoof mee voor een paar minuutjes.
  • Voeg de tomatenblokje toe, krieltjes, het bouillonblokje en 500ml water. Breng aan de kook.
  • Giet de kikkererwten af en voeg toe aan het stoofpotje.
  • Laat koken voor 10-15 minuten tot de krieltjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
  • Serveer met fijngehakte peterselie.