Ga terug

Winterse buddha bowl met broccoli burger

Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 125 g quinoa of rijst, bulgur of parelcouscous
  • 1 pastinaak
  • 1/2 de butternut
  • 1 rode biet
  • 1 geel raapje
  • 2 SoFine broccoli burgers
  • 1 granaatappel optioneel

Avocado dressing:

  • 1 avocado
  • 100 g (plantaardige) yoghurt
  • peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220┬░C.
  • Schil de groenten en snij in hapklare stukjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er een eetlepeltje olijfolie over en kruid met peper en zout. Schep om en verdeel ze zodat ze niet overlappen. Bak in de oven voor 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Kook ondertussen de quinoa of ander koolhydraat naar jouw keuze volgens de verpakking. Voeg eventueel een blokje bouillon toe om extra smaak af te geven.
  • Bak de SoFine broccoli burgers in een pan in een klein scheutje olijfolie krokant langs beide kanten, telkens voor zo'n drie minuten.
  • Voor de dressing: doe de avocado yoghurt en peterselie in hoge kom. Pureer met een staafmixer of doe in een blender en blend tot een glad geheel. Voeg eventueel wat lepeltjes water toe om de dressing de juiste consistentie te geven. Kruid goed met peper en zout.
  • Serveer de bowl door de quinoa in een grote kom te scheppen, voeg daar de vergeten groenten aan toe, leg bovenop de broccoli burger en werk af met de dressing en eventueel de granaatappelpitjes.