Ga terug
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Herfstige salade met pompoen, appel en brie

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de geroosterde pompoen

  • 1 kleine (hokkaido) pompoen*
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel

Voor de salade

  • 150 gram babyspinazie
  • 1 appel
  • een granaatappel
  • 100 gram brie
  • een handjevol pecannoten
  • een handjevol gedroogde veenbessen

Voor de dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

Voor de geroosterde pompoen

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snij de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de zaadjes. Ik schil mijn pompoen niet want hij heeft maar een dunne schil die prima eetbaar is.
  • Snij de pompoen in dunne reepjes van ongeveer 1-2 centimeter. Doe de stukken pompoen in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie, honing en kaneel toe aan de pompoen. Kruid ook met peper en zout. Meng goed door elkaar met een houten lepel.
  • Leg de pompoen op een bakplaat (probeer de stukken zo weinig mogelijk te laten overlappen) en bak voor 25-30 minuten tot de pompoen gaar is en wat bruin wordt.

Voor de salade

  • De de spinazie in een serveerkom. Snij de appel in fijne schijfjes of blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel. Voeg ze bij de spinazie.
  • Hak de pecannoten fijn en doe ze samen met de veenbessen bij de spinazie. Snij de brie in blokjes en voeg ook toe aan de salade. Voeg op het laatst de geroosterde blokjes pompoen toe. Werk af met de dressing

Voor de dressing

  • Mix alle ingrediënten en kruid met peper en zout. Verdeel over de sla of laat het aan je gasten om zelf dressing toe te voegen.

Notities

*Ik gebruik deze omdat je de schil er gemakkelijk aan kan laten. Scheelt wat werk! ;) Uiteraard kan je ook bijvoorbeeld een klassieke of butternut pompoen gebruiken. Dan raad ik je aan om de schil te verwijderen.