Ga terug
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Milde gele veggie curry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram van je favo groenten (ik nam rode paprika, wortel en gele courgette)
  • 1 blik kikkererwten
  • rijst om te serveren

Voor de saus

  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 200 ml light kookroom
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel (kokosbloesem)suiker, optioneel*

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies.
  • Snij ondertussen de groentes in hapklare stukken.
  • Begin met het roerbakken van de wortels en de rode paprika in een (wok)pan met een beetje olie voor zo'n 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 minuten mee. De groentes mogen zeker nog beetgaar zijn.
  • Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee tot je de pasta goed kan ruiken. Doe hetzelfde met de pindakaas.
  • Voeg de room toe samen met een kopje water. Breng aan de kook en laat zo'n tien minuutjes sudderen.
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water en voeg ze bij de curry.
  • Voeg de sojasaus, suiker en maïzena toe (als je die laatste eerst even in koud water oplost vermijd je klontertjes) en meng goed. Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Serveer met de rijst en eventueel wat verse koriander.

Notities

Door de curry en de soja kan de saus soms heel hartig smaken. Ik merk dat met een klein lepeltje suiker de curry net iets meer uitgebalanceerd is qua smaak. Uiteraard aan jou de keuze!