Ga terug
Recept afdrukken
5 van 12 stemmen

Veggie lasagne

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg van je favoriete groenten ik nam aubergine, wortel, courgette en rode ui
  • 2 geroosterde paprika's uit een bokaal
  • 200 g lasagnebladen
  • 500 g tomatensaus (je kan ook tomatenblokjes gebruiken)
  • 1 bol verse mozzarella

Voor de ricotta-saus

  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 150 g spinazie vers of uit de diepvriezer (ontdooid en uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Prep je groenten voor de oven. Schil en snij in hapklare fijne stukjes. Begin met de groenten die het langst moeten garen (bij mij wortel en aubergine). Leg ze op de bakplaat zodra ze gesneden zijn, drizzle een klein beetje olijfolie en zet alvast in de oven terwijl je de rest van de groenten snijdt.
  • Herhaal met de andere groenten en voeg systematisch toe aan de bakplaat. Wanneer de laatste groentes gesneden zijn, kruid met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de groenten beetgaar zijn.
  • Hak de spinazie fijn of ontdooi als je hem uit de vriezer gebruikt. Laat hem dan ook goed uitlekken zodat er geen overtollig vocht meer in zit.
  • Rasp de Parmezaan en meng samen met de spinazie en ricotta. Kruid met peper en indien nodig wat zout.
  • Zodra de groenten gaar zijn, haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
  • Meng de gegrilde groenten met de tomatensaus. Snij de gegrilde paprika's in dunne reepjes en voeg ook toe. Kruid af naar smaak.
  • Stel je lasagna samen in een ovenschaal. Begin met een klein bodempje saus (zo plakken je bladen niet aan de bodem). Verdeel hierover wat lasagnebladen, laat ze niet overlappen. Schep er een gulle portie groentensaus op. Dek af met nieuwe bladen en ga dan voor een laagje ricotta. Herhaal tot alle componenten op zijn.
  • Bedek de bovenkant met stukjes verse mozzarella en zet in de oven voor 40-45 minuten.