Ga terug
+ servings

Hartige plaattaart met verse kaas, nectarines en prosciutto

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel rond bladerdeeg
  • 100 g St Môret verse kaas
  • 100 g prosciutto
  • 2 gele nectarines
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Een handje vol verse basilicum
  • Balsamicocrème voor de afwerking

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de nectarines in dunne partjes.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en snij een rand in van ongeveer een centimeter (niet helemaal tot beneden, maar we maken een inkeping). Prik met een vork gaatjes in de binnenste cirkel bladerdeeg.
  • Verdeel de St Môret verse kaas over het bladerdeeg tot aan de cirkel en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de nectarines over de plaattaart, nadien de pijnboompitjes.
  • Bestrijk de rand van de taart eventueel met wat room, melk of losgeklopt eigeel voor een mooi bruin korstje en zet de plaattaart in de oven voor 15-17 minuten tot de taart goudbruin is.
  • Haal de taart uit de oven en beleg met de prosciutto.
  • Maak dunne plakjes Parmezaanse kaas met een kaasrasp en verdeel over de taart. Drizzle eventueel wat van de balsamicocrème over de taart. Werk af met een paar verse blaadjes basilicum.

Notities

PRO TIP: Dit recept is perfect voor een gezellige en feestelijk brunch met vrienden of familie. Om de kleintjes niet te vergeten, kan je kleinere versies van deze plaattaart maken en het bladerdeeg in leuke vormen snijden, bijvoorbeeld een hartje, ster of kat.