Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bagel met smossalade

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 New York Bakery sesam bagels
  • 4 eieren
  • 3 sneetjes ham
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 2 eetlepels kwark naturel
  • Een handjevol fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de eieren gaar in kokend water voor 11 minuten. Spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze afkoelen onder koud water.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes (zo fijn mogelijk)
  • Doe hetzelfde met de tomaat. Snij de augurkjes in kleine ringetjes als je ze gebruikt.
  • Pel de eieren en doe in een kom. Prak met een vork, dit hoeft niet al te fijn.
  • Voeg de groenten toe en de bieslook, met de mayonnaise en kwark. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
  • Je kan dit slaatje voor zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. De groentjes geven wat vocht af maar dat kan je gewoon afgieten voor gebruik.
  • Toast je bagel en besmeer royaal met de smossalade. Smakelijk!