4 personen
Ingrediënten
- 4 New York Bakery sesam bagels
- 4 eieren
- 3 sneetjes ham
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 2 eetlepels mayonnaise
- 2 eetlepels kwark naturel
- Een handjevol fijngehakte peterselie
Kook de eieren gaar in kokend water voor 11 minuten. Spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze afkoelen onder koud water.
Snij de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes (zo fijn mogelijk)
Doe hetzelfde met de tomaat. Snij de augurkjes in kleine ringetjes als je ze gebruikt.
Pel de eieren en doe in een kom. Prak met een vork, dit hoeft niet al te fijn.
Voeg de groenten toe en de bieslook, met de mayonnaise en kwark. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
Je kan dit slaatje voor zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. De groentjes geven wat vocht af maar dat kan je gewoon afgieten voor gebruik.
Toast je bagel en besmeer royaal met de smossalade. Smakelijk!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!