Ga terug
+ servings

Buddah bowl met zoete aardappel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kleine broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel ras el hanout

optionele toevoegingen:

  • 2 dadels
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels tahini
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels ahornsiroop

Instructies

Voor de Buddha bowl

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en droog ze met een keukenhanddoek. Doe ze in een kom met een klein beetje olijfolie (echt niet veel nodig) en de ras el hanout. Roer goed.
  • Verdeel de kikkererwten over een kant van een grote bakplaat en zet in de oven.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en snij in hapklare stukken. Verveel opnieuw een heel klein beetje olijfolie over de aardappel en kruid met peper en zout.
  • Voeg de aardappel toe aan de bakplaat en plaats terug in de oven.
  • Snij dan de broccoli in kleine roosjes en pel de ui. Snij in partjes. Verveel opnieuw een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de bakplaat.
  • Bak de groentes tot ze goudbruin en gaar zijn. Bij mij duurde dit na het toevoegen van de rode ui 20-25 minuten (maar elke oven is verschillend dus hou het in de gaten).
  • Gebruik je dadels, snij ze dan in kleine ringetjes.
  • Verdeel de groentes over je kom, samen met de dadels en strooi er de pompoenpitjes over. Werk af met de dressing.

Voor de dressing:

  • Meng de tahini met het citroensap en ahornsiroop. Is de dressing wat te vast? Voeg dan een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.