Go Back

Warme parelcouscous met asperges, scampi's en halloumi

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 blok halloumi
  • 100 gram scampi's
  • 200 gram groene aspergepunten
  • 2 eetlepels pesto
  • een handjevol tomaten

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Ik voeg regelmatig een bouillonblokje toe aan het water om de couscous extra veel smaak te geven. Giet af.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur. Heb je er plaats voor dan kan je tegelijkertijd de halloumi, scampi's en asperges bakken. Anders doe je het één voor één.
  • Maak de halloumi goed droog met een velletje keukenpapier. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Voeg een theelepel olijfolie toe aan de pan en bak de haloumi, scampi's en asperges rondom bruin en beetgaar.
  • De scampi's haal je er best wat vroeger uit zodat ze niet taai worden.
  • Meng de afgegoten parelcouscous met de pesto en kruid met peper en zout.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij eventueel de halloumi nu ook in kleinere stukken.
  • Serveer de parelcouscous met de asperges, kerstomaatjes, stukjes halloumi en scampi's.
  • Werk eventueel nog af met wat fijngesneden basilicum.