Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Lichtere tiramisu met aardbeien

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 grote eetlepels aardbeienconfituur
  • 50 ml water
  • 190 gram Dilea Griekse yoghurt*
  • 100 gram Dilea mascarpone
  • 35 gram bloemsuiker
  • 100 gram lange vingers
  • 250 gram verse aardbeien

Instructies

  • Zet de aardbeienconfituur 30 seconden in de microgolfoven zodat die wat opwarmt en meer lopend wordt. Meng met het water.
  • Meng in een grote kom de Griekse yoghurt met de mascarpone en suiker met een garde tot een luchtige en egale massa.
  • Snij de aardbeien in dunne schijfjes.
  • Dip de lange vingers in het confituur mengsel en leg op de bodem van je schaal. Bedek de hele bodem met lange vingers.
  • Schep daarop de helft Griekse yoghurt mengsel. Strijk glad.
  • Verdeel er dan de gesneden aardbeien over tot heel de schaal bedekt is. Herhaal dan terug alle stappen tot de ingrediĆ«nten op zijn.
  • Werk bovenop af met aardbeien.
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven, idealiter een nachtje.

Notities

*Deze Griekse yoghurt is lichtgezoet, dus als je gewone yoghurt gebruikt proef dan even of de vulling zoet genoeg is naar jouw wens.
** De ovenschaal op de foto is 8 porties!