4 personen
Ingrediënten
- 2 grote eetlepels aardbeienconfituur
- 50 ml water
- 190 gram Dilea Griekse yoghurt*
- 100 gram Dilea mascarpone
- 35 gram bloemsuiker
- 100 gram lange vingers
- 250 gram verse aardbeien
Zet de aardbeienconfituur 30 seconden in de microgolfoven zodat die wat opwarmt en meer lopend wordt. Meng met het water.
Meng in een grote kom de Griekse yoghurt met de mascarpone en suiker met een garde tot een luchtige en egale massa.
Snij de aardbeien in dunne schijfjes.
Dip de lange vingers in het confituur mengsel en leg op de bodem van je schaal. Bedek de hele bodem met lange vingers.
Schep daarop de helft Griekse yoghurt mengsel. Strijk glad.
Verdeel er dan de gesneden aardbeien over tot heel de schaal bedekt is. Herhaal dan terug alle stappen tot de ingrediënten op zijn.
Werk bovenop af met aardbeien.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven, idealiter een nachtje.
*Deze Griekse yoghurt is lichtgezoet, dus als je gewone yoghurt gebruikt proef dan even of de vulling zoet genoeg is naar jouw wens.
** De ovenschaal op de foto is 8 porties!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!