4 personen
Ingrediënten
Voor de kip en groenten
- 4 kippenbouten of ander stukje vlees zie hierboven
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 rode uien
Voor de couscous
- 150 gram couscous
- 1 bouillonblokje
- 8 kleine gedroogde abrikozen
- een handjevol peterselie optioneel
Voor de kip en groenten
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Snij de groentes in grove stukken. Leg de ui en rode paprika alvast op een bakplaat, hou de courgette nog even apart.
Maak een kruidenolie door de ras el hanout te mixen met een eetlepel olie.
Verdeel de kruidenmix met je handen of een kwastje over de stukken kip.
Leg de stukken kip op de groenten in de bakplaat. Kruid af met peper en zout.
Zet in de oven voor 25 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en voeg de courgette toe. Kruid deze ook met peper en zout. Wrijf eventueel de kip in met wat extra vrijgekomen vet uit de bakplaat voor een krokanter korstje.
Zet de kip terug in de oven voor 20 minuten tot alle groentes beetgaar zijn en de kip helemaal doorbakken.
Voor de couscous
Doe de couscous in een kom. Breng water aan de kook. Voeg een klein scheutje gekookt water toe in een klein glaasje en los hier de bouillon in op.
Snij de gedroogde abrikozen in fijne stukjes. Doe bij de couscous en meng goed.
Giet het bouillonwater op de couscous samen met extra kokend water totdat de couscous onderstaat. Leg een bord op de couscous en laat 5 minuten wellen. Maak de couscous dan los met een vork. Kruid met peper en zout.
Serveer de couscous met de kip en groenten en werk af met verse peterselie.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!