Ga terug
+ servings

Aardbeientaart met mascarpone

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:30 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg:**

  • 250 g pattiseriebloem
  • 130 g boter kamertemperatuur
  • 100 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille of 1 vanillestokje

Vulling:

  • 500 g mascarpone kamertemperatuur
  • 100 g lemon curd
  • 50 g bloemsuiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 citroen optioneel

Voor het kruimeldeeg:

  • Doe de boter in een kom en voeg hier de bloemsuiker toe.* Meng met een elektrische mixer (of heel erg goed met de hand).
  • Voeg de vanille en het ei toe en meng goed door.
  • Voeg de bloem toe in enkele stadia zodat ze goed onder het mengsel gemengd kan worden.
  • Doe wat bloem op je werkblad en kneed het deeg nog even samen met je handen (niet te lang, maar net tot alles goed gemengd is en er 1 homogene deegbal ontstaat).
  • Rol in plastiek folie en laat harden in de koelkast voor minimaal 1 uur (des te langer des te beter je deeg zijn vorm behoudt in de oven).

Voor de vulling:

  • Doe de mascarpone in een kom en meng samen de bloemsuiker.
  • Voeg de lemon curd toe samen met de rasp van de citroen. Zet in de koelkast tot je klaar bent met de bodem.

Afwerking:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter een taartvorm met boter en doe dan een lepel bloem in de bakvorm en verdeel de bloem evenredig zodat het deeg zeker niet zal plakken. Klop met de vorm omgekeerd op tafel om de resterende bloem uit te vorm te verwijderen.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote deeglap (zorg voor bloem op het werkblad en op de deegrol anders kleeft het te hard) en leg in de taartvorm.
  • Snij het teveel aan deeg weg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet voor 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin ziet. Laat volledig afkoelen
  • Verdeel de vulling over de taartbodem (ik had een klein beetje teveel), en verdeel hierover de aardbeien. Je kan ze in grote of kleine stukjes snijden, aan jou de keuze!
*zeef als er klontertjes zijn voor het toevoegen. Mijn bloemsuiker stond al even in de kast en trekt snel vocht aan > zorgt voor klontertjes **Dit is voldoende voor twee taartvormen

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!