Ga terug

De full option ontbijt bagel

Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 New York Bakery bagels
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • een handjevol spinazie
  • 2 eieren

Instructies

  • Snij de bagels doormidden en toast in de broodrooster of leg even onder de grill.
  • Breek de eieren apart in een klein kommetje.
  • Breng een kleine kookpot 3/4de gevuld met water aan de kook. Laat zachtjes koken (kleine bubbeltjes) en maak met de achterkant van een houten lepel een draaikolk door snel in het water rond te draaien.
  • Giet het ei voorzichtig in het midden van de pot en kook voor 1,5 - 2 minuten. Des te verser het ei, des te steviger zal het eiwit rond het eigeel nestelen.
  • Haal het ei uit het water met een scheplepel met gaatjes erin en laat even uitlekken. Herhaal met het tweede ei.
  • Snij de tomaat in plakjes, halveer de avocado en snij in dunne reepjes.
  • Beleg je bagel met wat spinazieblaadjes, tomaat en avocado en werk af met het gepocheerd ei. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.