Ga terug
Recept afdrukken
4.5 van 2 stemmen

Zandkoekjes

Porties: 30 koekjes

Ingredi├źnten

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 230 gram tarwebloem
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de frosting

  • 5 frambozen
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Haal de boter zeker 2 uur voor het bakken van deze koekjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng goed voor ongeveer 2 minuten. Dit kan je met een houten lepel doen of met een elektrische mixer.
  • Voeg de vanille-extract toe en meng goed.
  • Voeg de bloem toe, samen met een suifje zout. Meng het geheel tot het op nat zand gelijkt.
  • Zorg dat je tafelblad proper is en leg het deeg uit de kom erop. Druk het samen met je handen tot een egale bal. Kneed indien nodig nog een paar keer tot het egaal is. Rol er een bal van tussen je handen.
  • Verwarm ondertussen de oven op 170┬░C.
  • Verdeel bloem over het tafelblad en rol het deeg vrij dun uit. Ik nam ongeveer 0,5 centimeter. Steek vormpjes uit naar keuze en leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 10-12 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze heel licht bruin worden aan de randen.
  • Laat ze afkoelen op een koelrekje en werk eventueel af met de frosting.

Voor de frosting

  • Pureer de frambozen met een vork. Optioneel: haal de gepureerde frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen.
  • Doe in een kom en meng met de poedersuiker. Voeg eventueel een theelepel water toe als de frosting te stevig is.
  • Dop de koekjes in de frosting en laat even opstijven. Dit gaat het snelst in de koelkast.