Ga terug
+ servings

Romige pasta met spekjes

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 56 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram farfalle of andere pasta
  • 250 gram (kalkoen)spekjes
  • 250 gram boschampignons
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram zure room*
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • Snij de rode paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak ze krokant. Verwijder eventueel wat overtollig vet en voeg dan de rode paprika toe samen met de Italiaanse kruidne, peper en zout. Bak zo'n 4 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 2 minuten mee.
  • Zet ondertussen water op voor de pasta en breng aan de kook. Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe dan de tomatenpuree bij in de pan en laat zo'n 2 minuutjes meebakken**.
  • Doe dan de zure room erbij en roer goed door tot een egale saus.
  • Voor je de pasta afgiet, voeg een kopje pastawater toe bij de saus. Voeg dan de farfalle toe en roer goed om. Serveer meteen!
* Gebruik wat je in huis hebt! Alternatieven zijn: ricotta, mascarpone (wel wat vetter) of roomkaas natuur.
** Sommige tomatenpuree's zijn echt best zuur. Door ze mee te bakken verdwijnt die zure smaak, maar proef je die nu toch nog te hard door kan je een mespuntje suiker/zoetstof toevoegen om dit uit te balanceren. 

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!