Ga terug
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • een grote bloemkool ong. 750 gram met bladeren
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden of een mengeling van rozemarijn, oregano, basilicum, wat je maar in huis hebt!

Voor de topping:

  • 1 bol mozzarella
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • een handjevol kerstomaatjes
  • basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de bloemkool in roosjes en hak fijn met een keukenmachine, blender of staafmixer. De bloemkool moet lijken op een soort van couscous.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de bloemkool erover. Zet voor 15 minuten in de oven.
  • Eens klaar, doe de bloemkool (na een beetje afgekoeld te zijn) in een schone handdoek en wring met al je kracht zoveel mogelijk van het vocht eruit. Hier maak je je krokante bodem dus wees grondig!
  • Doe de uitgelekte bloemkool in een kom samen met de rest van de bodemingrediënten en roer door.
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en maak er een ronde (of vierkante) vorm van. Zorg ervoor dat de randjes dikker zijn, anders zullen ze aanbranden.
  • Zet de bodem voor 15 minuten in het midden van de oven tot goudbruin.
  • Laat je bal mozarella uitlekken en scheur in kleine stukjes. Leg op keukenpapier om verder uit te lekken, want vocht is onze vijand. ;)
  • Beleg je pizza met de tomatensaus en mozarella en werk af met schijfjes tomaat.
  • Zet opnieuw in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de mozarella is gesmolten en goudbruin begint te worden.
  • Werk af met basilicum.