Ga terug
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 1 rechthoekig vel bladerdeeg
  • 3 grote eetlepels Dilea verse kaas
  • 2 vleestomaten
  • 100 g spinazie
  • 2 bollen Dilea mozzarella
  • een snuifje gedroogde oregano
  • een handjevol balsilicum optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  • Rol het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier.
  • Maak met een mes een inkeping 1 cm binnenin de rand van het bladerdeeg.
  • Prik aan de binnenkant van de rand met een vork.
  • Verdeel over het bladerdeeg (maar laat de rand vrij) de verse kaas.
  • Snij de vleestomaten en mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze even op keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt.
  • Verdeel de spinazie over de roomkaas en leg hier geschrankt de mozzarella en tomaat op.
  • Kruid de taart met peper en zout en de oregano.
  • Smeer eventueel de rand van het bladerdeeg in met wat melk, room of een eigeel om het een extra bruin korstje te geven.
  • Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de taart goudbruin is.
  • Serveer eventueel met een fris groen slaatje.