Ga terug
+ servings

Havermout koekjes met banaan

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

3.95 van 19 beoordelingen
12 koekjes

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen*
  • 100 gram (grove) havervlokken

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen en doe ze samen met de havervlokken in een kom. Zet onder elkaar en voeg eventueel dingen toe die je lekker vindt.
  • Leg bakpapier op je bakplaat en verdeel de koekjes met twee lepels of met je handen. Ik gebruikte twee theelepels en maakte ongeveer 12 koekjes. Je kan ook grotere koekjes maken, maar pas dan wel je baktijd aan.
  • Bak de koekjes 18-20 minuten in de oven.Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen zodat ze wat harder worden.**
* Als je bananen nog niet helemaal bruingevlekt zijn, kan je ze ook een half minuutje in de microgolf leggen om ze wat zachter en "rijper" te maken. ** Deze koekjes zullen altijd redelijk zacht blijven omdat er geen suiker of boter in zit. Je kan ze nog iets krokantere randjes geven als je ze nog langer in de oven laat zitten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!