2 personen
Ingrediënten
- 2 rode bieten ongekookt
- 125 gram gerookte forel
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 100 gram geitenkaas
- 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
- 2 handjesvol verse babyspinazie
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel (graantjes)mosterd
- 1 theelepel honing
Wikkel de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in de oven voorverwarmd op 180°C voor 45-60 minuten (prik eens met een mes om te zien of ze gaar zijn). Laat de bietjes afkoelen.
Schil de bietjes en snij doormidden en in reepjes. Snij ook de geitenkaas in fijne schijfjes. Snij de peperkoek doormidden en dan in hapklare stukken.
Verdeel de forel in kleinere stukken met twee vorken.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje te mengen. Voeg een eetlepel water toe als de dressing te dik is. Kruid goed af met peper en zout.
Doe de spinazie in een grote kom en meng er de dressing onder. Zet goed onder elkaar zodat alle spinazie wat van de dressing heeft.
Verdeel de spinazie over twee borden. Verdeel er de forel op, alsook de geitenkaas, granaatappelpitjes en peperkoekstukjes.
Werk eventueel af met wat zaden en pitten voor een extra crunch. Ik nam pompoenpitjes.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!