Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Salade met rode biet, gerookte forel, peperkoek en geitenkaas

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode bieten ongekookt
  • 125 gram gerookte forel
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
  • 2 handjesvol verse babyspinazie

Voor de dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel (graantjes)mosterd
  • 1 theelepel honing

Instructies

  • Wikkel de bietjes in aluminiumfolie en rooster ze in de oven voorverwarmd op 180°C voor 45-60 minuten (prik eens met een mes om te zien of ze gaar zijn). Laat de bietjes afkoelen.
  • Schil de bietjes en snij doormidden en in reepjes. Snij ook de geitenkaas in fijne schijfjes. Snij de peperkoek doormidden en dan in hapklare stukken.
  • Verdeel de forel in kleinere stukken met twee vorken.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten in een potje te mengen. Voeg een eetlepel water toe als de dressing te dik is. Kruid goed af met peper en zout.
  • Doe de spinazie in een grote kom en meng er de dressing onder. Zet goed onder elkaar zodat alle spinazie wat van de dressing heeft.
  • Verdeel de spinazie over twee borden. Verdeel er de forel op, alsook de geitenkaas, granaatappelpitjes en peperkoekstukjes.
  • Werk eventueel af met wat zaden en pitten voor een extra crunch. Ik nam pompoenpitjes.